OO nama

Dobrodošli na moj blog LOGOS CENTAR​​​​​​​
Nadam se da će Vam ovo mesto koristiti kao podsticaj za razmišljanje i doprineti da postignete jedan viši nivo unutrašnjeg blagostanja.

Ispričaću Vam nekoliko reči o sebi. Ja sam Marijana Đenić Assi. Završila sam trogodišnje studije iz psihologije u Beogradu a magistrirala sam Kliničku psihologiju na Fakultetu za opštu psihologiju, Univerziteta u Padovi, koji je osnovan davne 1222 godine. Imala sam sreću da učim od profesora svetskog glasa iz oblasti kliničke psihologije i da u jednoj drugačijoj realnosti stičem znanja.​​​​​​​

Dragocena iskustva sam stekla radeći u Opštoj bolnici u malom gradiću Monfalcone, na Odeljenju za poremećaje ishrane. Pripadala sam multidisciplinarnom timu koji se bavio dijagnostikom, procenom i lečenjem osoba koje pate od anoreksije, bulimije i patološke proždrljivosti.

Marijana Đenić Assi, psiholog


Pošto su u Italiji zatvorene sve psihijatrijske bolnice krajem ’80 godina prošlog veka, psihijatrijski bolesnici se leče u takozvanim psihijatrijskim zajednicama. U jednoj takvoj zajednici sam stekla vredno iskustvo radeći sa osobama sa psihotičnim poremećajima.
​​​​​​​
Školu za psihoterapiju, u trajanju od četiri godine, završila sam u Beogradu. Pravac koji sam odabrala zove se racionalno-emotivna i kognitivno-bihejvioralna terapija (REBT). Školovala sam se u Pridruženom REBT centru instituta Albert Ellis iz New Yorka, a sertifikat za psihoterapiju izdao mi je Savez društava psihoterapeuta Srbije.
​​​​​​​
Sertifikovani sam trener asertivne komunikacije od strane Psihopolis instituta iz Novog Sada.

Član sam Psihološke komore Italije,  član Saveza društava psihoterapeuta Srbije, član Udruženja za kognitivno bihejvioralne terapije Srbije, član Evropskog udruženja za bihejvioralne i kognitivne terapije kao i pridruženi član Instituta Albert Ellis iz New Yorka

Osećam obavezu ali i ogromno zadovoljstvo da sva svoja stečena znanja stavim na raspolaganje onima koji prolaze kroz teškoće, onima koji se bore sa strahovima, sa stidom, sa preosetljivošću; onima koji sumnjaju u sebe i svoju budućnost boreći se sa niskim samopouzdanjem; onima koji prave iste greške, onima koji donose pogrešne odluke; ali i  svima onima koji žele da se razvijaju, da rastu, da efikasnije komuniciraju. I svima onima koji tragaju za svojom celovitošću i suštinom.
​​​​​​​
Ako želite da zakažete seansu, možete mi pisati na ​​​​​​​marijanadjenic@gmail.com, pozvati na  063 373 397 ili ovde postaviti pitanje:

Image CAPTCHA
Naslovna strana

LOGOS CENTAR Zlatibor
Racionalno-emotivna i kognitivno-bihejvioralna terapija (REBT)
​​​​​

© 2020-2022. LOGOS CENTAR PSIHOTERAPIJA, realizacija Radionica KRUG Krug​​​​​​​